Tel: 06-22693094 / 0592-269759

Tel: 06-22693094 / 0592-269759
Mail: info@suc6coaching.nl

Wat kunnen wij?

Wat kunnen wij?

Voorkomen / behandelen van stress en burn-out

Er wordt veel van onderwijsmensen gevraagd. Je bent dienstbaar voor je leerlingen en voor ouders. Bovendien ben je voortdurend "in beeld" en dat maakt jou kwetsbaar. Er is een hoge werkdruk en dus veel stress in het onderwijs; zowel de leerkracht, de docent als de directeur weten dat, maar hoe voorkom je stress? Stress kan mensen energie geven, maar teveel kan leiden tot een burn-out en/of een depressie. 

Stress kan worden voorkomen. Als jij de kracht hebt om op de juiste momenten voor jezelf te kiezen, dan kun jij stress ontlopen. "Aan de rem trekken" vraagt lef en inzicht. De symptomen van stress (o.a. slapeloosheid, vergeetachtigheid, vermoeidheid, snel geprikkeld zijn, pijn in nek/schouders, onrustig zijn) kun je alleen bestrijden als je de oorzaak van stress vindt en aanpakt. Loop je te lang door met stress, dan ligt een burn-out te wachten; de behandeling daarvan vraagt veel tijd. Wij hebben de knowhow om stress en burn-out grondig en met succes aan te pakken.

Onze coaching vindt zoveel mogelijk in de natuur plaats, waarbij de cliënt letterlijk in beweging komt en het hoofd kan leegmaken. Pas als dat echt gelukt is, kan er gewerkt worden aan herstel. De behandeling is gericht op het krijgen van inzicht in het eigen gedrag. De coaching gesprekken zijn gebaseerd op het stellen van de juiste vragen waar de cliënt zelf antwoord op gaat geven. Onze coach houdt mensen een spiegel voor waarin zij zichzelf gaan herkennen.